петък, 17 май 2024 г.

Златан пак блести за „Милан“

„Милан“ започна кампанията си в Серия „А“ с домакински успех срещу „Болоня“ – 2:0. Златан Ибрахимович вкара и двата гола за „росонерите“.

Шведът откри резултата с глава в 35-ата минута, а в 51-ата се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Исмаел Бенасер.

Тимът на Стефано Пиоли изпрати предишния сезон в невероятна форма и даде поводи за оптимизъм на феновете си, които потвърди с представянето си тази вечер.

В 35-ата минута Тео Ернандес получи достатъчно време и пространство, за да центрира и той намери по перфектен начин Ибрахимович. Шведът надскочи защитник в бяло и с глава прати топката в мрежата.

В 47-ата минута Ибрахимович можеше да удвои, но Лукаш Скорупски показа добър рефлекс. В 50-ата Бенасер беше повален в наказателното поле и след консултация с ВАР реферът Федерико Ла Пена отсъди дузпа, реализирана от Ибра.

В заключителната част от мача Болоня можеше да върне интригата. Гостите организираха няколко хубави атаки, но Донарума също демонстрира класа. Той отказа последователно Шаутен и Сансоне, а в 88-ата минута Мичел Дийкс от гостите получи червен картон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html