вторник, 14 май 2024 г.

Героичен „Локо“ не издържа срещу „Тотнъм“


„Локомотив“ (Пловдив) загуби от „Тотнъм“ с 1:2 в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Носителят на Купата на България изигра силен мач, в който затрудни до краен предел далеч по-именития си съперник, карайки го да прави късен обрат в края на мача.

„Тотнъм“, който преди 15 месеца игра финал в Шампионска лига и е с 138 пъти по-скъп от пловдивчани, очакваше лесен мач на „Лаута“, но не бе далеч от шокиращо отпадане.

Макар да бе тотален аутсайдер в мача, отборът на „Локомотив“ се бранеше отлично, а 20 минути преди края издебна своя миг, като откри резултата чрез Георги Минчев.

За съжаление миг невнимание и изчистена с ръка топката от голлинията означаваха дузпа за англичаните и червен картон за бранител на пловдивчани. В получилата се суматоха съдията изгони и Бирсент Карагерен.

Хари Кейн изравни от дузпата, а вече с 9 на терена, за родния тим бе изключително тежко, като логично „Тотнъм“ стигна до обрат пет минути преди края.
Все пак „Локомотив“ може да е горд от показаното, като напълно опроверга всички мнения и очаквания за разгромна победа на Жозе Моуриньо и компания.

“Поздравявам „Локомотив“ – дадоха всичко от себе си заслужават тотален респект. Не играха, както го правят в България. Биха се здраво и се опитаха да не допуснат попадение. Успяха да отбележат и беше много опасен мач. Поставиха ни в опасност и тежка ситуация. Поздравления за тях. Единствено съжалявам, че нямаше публика. Хората, които ги видяха, че спечелиха Купата заслужаваха да ги видят и срещу „Тотнъм“. „Локо“ трябва да напуснат надпреварата с високо вдигнати глави. Много хора си мислеха, че ще дойда с резервите, но не беше така. Ако имаше два мача, щеше да е различно. Ние така или иначе трябва да свършим работата си. Един мач е много рискован, но ние трябва да даваме всичко, защото имаме амбиции за груповата фаза. Знаехме, че ще бъде тежко и беше така”, каза Моуриньо.

Предишна статияВ събота стартира Sofia Art Week
Следваща статияЦСКА прескочи БАТЕ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html