неделя, 28 април 2024 г.

ЦСКА прескочи БАТЕ

ЦСКА продължава участието си в Лига Европа! В мач от втория квалификационен кръг „червените“ отстраниха беларуския гранд БАТЕ (Борисов) след труден успех с 2:0 на „Българска армия“, дошъл след попадение на Али Соу през първото полувреме и попадение на Греъм Кери в последните секунди на мача, в които вратарят на съперника бе излязъл извън пределите на вратата си.

Така, след като в близкото минало БАТЕ бе отстранил последователно в Европа „Левски“ и „Литекс“, сега момчетата на Стамен Белчев заличиха кошмара за родните тимове и продължават участието си в надпреварата.

В третия квалификационен кръг съперник на „армейците“ ще бъде скромният Б36 Торшавн от Фарьорските острови, което прави шансовете на българския тим за място в плейофите на турнира много сериозни.

Двубоят в София премина много трудно за родния тим като гостите от Беларус имаха преимущество в големи периоди от двубоя. Густаво Бусато обаче отново бе герой за своя тим, спасявайки през първото полувреме поредна дузпа от началото на сезона преди да дойде и голът на Соу.

„Бяхме добре разузнали силните и слабите страни на БАТЕ, контролирахме играта пред първото полувреме. Мога да отлича колектива. От „Черно море“ до днес имахме 5 дни, но за „Лудогорец“ имаме 3 дни. Нямаме оправдания, трябва да сме подготвени за мачове през три дни. БАТЕ е един много добър отбор, не мисля, че те са зависими от двамата заразени с коронавирус – Станислав Драгун и Игор Стасевич. Футболистите знаеха за подкрепата на феновете, благодаря им, дано имаме повече поводи за радост“, коментира след срещата треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

„Лесни противници в Европа няма, убедихме се и с малтийския „Сайрънс“. Нека мине двубоя с „Лудогорец“ и след това ще проучим съперника, няма да ги подценим. Трябва да реализираме положенията си, да имаме скорост пред вратата на съперника“, каза още наставникът на „червените“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html