четвъртък, 16 май 2024 г.

Пиронкова под въпрос за „Ролан Гарос“

Цветана Пиронкова се завърна от Ню Йорк, където направи истински фурор с достигането си до 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ след 3-годишно отсъствие заради майчинство.

Тя бе посрещната на ВИП-а на Летище София, а специална песен за посрещането й изпълниха Дидо и D2.

Цвети сподели, че още не е взела решение дали ще участва на следващия турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“ в Париж. „Там трябва да започна от квалификациите и реално ще имам само една седмица за възстановяване и подготовка за играта на клей. Затова не знам дали ще участвам, но съм заявена. Ще изчакам още малко да видя дали някои от основната схема няма да се откажат и дали мога да вляза директно там“, разкри най-скорошните си планове пловдивчанката. Тя сподели, че е получила информация, че президентът на БФТ Стефан Цветков се опитва да й издейства „уайлд кард“ за основната схема на „Ролан Гарос“.

„Замразеният ми ранкинг важи за 12 турнира. Остават 11. Трудно мога да говоря за близката програма, тъй като ще е съобразена с много неща. Искрено се надявам ситуацията да започне да се нормализира, за да може да се следва някакъв план, защото в момента си е почти невъзможно“, добави още тенисистка №1 на България.

„За мен US Open беше много емоционален – разказа още Пиронкова. – Отидох без очаквания, месеци преди този турнир усетих, че навлизам в добра форма, но никога не знаеш след толкова дълга пауза как ще реагираш на състезанията. Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и наистина показах добра игра“.

„Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен“, каза щастливата пловдивчанка.

„С появата на детето всичко се променя и това е нормално. Промяната е към добро, разбира се. Фокусът се измества изцяло към детето и осъзнаваш кои са важните неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът със сигурност е едно от тях, но вече не е на първо място. Това преместване на фокуса поне при мен е здравословно“, допълни Цвети.

„Когато излизаш на корта, трябва да си представиш съперника просто като състезател. Аз имам опит с това, нямам проблем да го правя. Най-голямата ми мечта е титла от Големия шлем така че това си остава. Почувствах се като у дома си още с първото стъпване на „Флашинг Медоулс“. Хората са си същите. Мерките наистина бяха много строги и задължаващи, но предвид ситуацията, това бе очаквано. Хората се бяха постарали много за организацията. Не мисля, че мога да посоча конкретен момент като специален в Ню Йорк. Цялостно, самото изживяване си е специално. Не съм се подготвяла по по-различен начин от преди, но слушах много повече себе си и вярвах на тенис инстинктите си и дългите години опит в тази сфера. Това бе водещото, заложих на физическата си подготовка, защото това бе и най-трудното нещо за връщане. В тенис аспект също много работих върху различни детайли. Бе хубаво самата аз да видя, че съм правила правилните неща“, допълни Цвети.

Пиронкова коментира и дисквалификацията на Новак Джокович:

„Според мен това бе правилното нещо. В правилата ясно е описано, че ако уцелиш някого, извън разиграването, ще има санкции. Неведнъж се е случвало да се дисквалифицират състезатели. В случая бе Джокович, но това са правилата“, е мнението на пловдивчанката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html