петък, 10 май 2024 г.

Къци Вапцаров – новото лице на протеста!

Шоуменът Къци Вапцаров изглежда ще е новото лице на протестите срещу правителството и премиера Бойко Борисов. Кацамун, както го нарече Фънки и дори му посвети песен с това име, много активно се е заел да надъхва хората на жълтите павета в акциите им срещу полицията и властта. Онзи ден Къци дори взе микрофона и държа реч пред множеството в триъгълника между президенство, Министерски съвет и парламент. „Аз съм Къци Вапцаров и също искам това правителство да си ходи. Искам цялата крадлива прослойка през последните 30 години да си ходи. Сигурен съм, че ако спре да се краде, ще има пари за всичко – за култура, образование, за по-високи заплати, за пенсии. Искам управлението да премине в ръцете на нови хора, с нови идеи. Можещи и знаещи как България да стане просперираща държава. Хора с чисти сърца“, каза Къци.

Няколко милиона българи са извън България. Те протестират напускайки тази страна.О, Българийо, никога не си тъй мила, както кога сме вън от тебе! Никога не си ни тъй необходима, както когато те изгубим безнадеждно! (Ив. Вазов)

Публикувахте от Ani To в Неделя, 6 септември 2020 г.

Липсата на ярки фигури от рок музиката, артистичните среди и интелектуалци явно е накарала организаторите на протестите да се обърнат за помощ към Къци Вапцаров.  Той нахлу в пространството през 90-те години с тв шоуто „Невада“. Самото предаване вече е позабравено, но в историята ще останат някои от лафовете на Къци, които го направиха обект на подигравки. Ето и най-ярките от тях:

 

Къци: Изберете карта на късмета!

Участник: Средната.

Къци: Моя средна или ваша средна?

 

„Да направим снимката, за да си спомнят за нас нашите деди“ — в „Риск печели, риск губи“

„Нека (участникът) да заповяда при МОМЧЕТАТА на късмета (не бяха ли момичета?), те ще му помогнат да се настани удобно на микрофона“!

„Не се притеснявайте — може да гледате накъдето искате…“ — към сляп участник в „Риск печели, риск губи“, 2001 г.

„Играете за героиня от романа „Сирано дьо Бержерак“. Вие сигурно не сте го чели, защото той се учи само в училище…“ — към участник в „Риск печели, риск губи“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html