понеделник, 6 май 2024 г.

Веселин Марешки нарече протестиращите мутри

 

Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия

В очакване да се включи за интервю в ефира на Би Ти Ви тази сутрин лидерът на „Воля“ беше блокиран от протестиращите срещу статуквото в държавата. В същото време, очевидно информиран за групата, той беше привлякъл свои млади поддръжници, които носеха със себе си транпаранти с надписи „Весо, с теб сме!“.

В тази усложнена ситуация той даде кратко интервю за Нова телевизия, от което стана ясно, че освен подкрепата на конституционния проект на ГЕРБ вероятно е успял да изтъргува добре и подкрепата за кабинета на Борисов. Лидерът на „Воля“ заяви ясно, че той няма да подкрепи евентуална оставка на кабинета и настоява за нормализация на ситуацията.

По въпроса за обвиненията, които се появиха вчера, че е изтъргувал подкрепата на конституционния проект на ГЕРБ срещу две концесии, той заяви, че това е внушение е наложено от президента Радев. Нещо повече, в своя защита отбеляза: „За съжаление чух такова внушение от президента и това е много жалко. Защото само човек, който е свикнал да работи по този начин, че за всяко нещо, което прави – трябва да му се плаща, може да прави подобни внушения“.

Сред повторно запитване дали е изтъргувал подкрепата си за ГЕРБ, вместо отговор В. Марешки попита: „Г-н Радев каза на 3 август, че ще прави нова конституция. Сега казва, че такава няма да прави. Кой му плати да се откаже да внася нова конституция?“.

В отговор на скандиранията край себе си Марешки добави, че призивът „Мутри вън!“ има за цел не друго, а „да изкара мутрите навън и да правят провокации“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html