петък, 26 април 2024 г.

Марешки подписал внасянето на проекта за нова конституция, без да го е прочел

Веселин Марешки в ефира на Би Ти Ви

В интервю за Би Ти Ви Веселин Марешки влезе в оправдателен режим по отношение на появилите се вчера обвинения, че е изтъргувал подкрепата на конституционния проект на ГЕРБ срещу две концесии.

От интервюто стана ясно, че това е своеобразен жест на благородство от страна на Марешки, защото интерес към плажа нямало. Колкото до досегашното управление на плажа Кабакум, той поясни, че е работил на тотална загуба, обявявайки: „Губя по 50 хил. от плажа на година“.

На въпроса защо се е отметнал от думите си, че няма да подкрепи внасянето на конституционния проект на ГЕРБ в парламента, сподели, че всички са за нова конституция и затова го е подкрепил в последния момент. Заяви дори, че „Групата на Христо Иванов няма никакви шансове да влезе в следващото правителство“, а тя всъщност настоява за промени в конституцията. Затова и е предпочел да отрече от думите си и да сложи подписа си.

Друг мотив, който посочи в оправдание на своето поведение, бе, че не иска да бъде лице на ДПС и БСП, които не подкрепят инициативата за нова конституция.

В интервюто Марешки поясни, че е подписал внасянето на проекта на нова конституция, който дори не е прочел.

В разговора лидерът на „Воля“ заяви отново, че президентът Радев е свикнал да работи така – за решенията си винаги да получава в замяна нещо. – „Той договаря постове, урежда жена си“ и допълни, че „За нас Радев е един провален политик!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html