петък, 3 май 2024 г.

Цвети Пиронкова: Затова се завърнах – за големи мачове!

Цветана Пиронкова надмина всички очаквания, класирайки се за третия кръг на US Open в първия си турнир след тригодишна пауза. Бившата първа ракета на България поднесе една от изненадите на турнира, елиминирайки десетата поставена Гарбине Мугуруса в последователни сетове, а в следващата фаза ще се изправи срещу Дона Векич. Тя няма загуба от хърватката до момента. Двете са се срещали три пъти, като българката дори не е загубила сет.

„Беше много трудно да вляза в мача, да настроя играта си спрямо Гарбине. Опитах се просто да се боря за всяка една точка, да остана в сета и да вкарвам топката в корта възможно най-често, за да я карам да бърка. Наистина съм много, много щастлива, че намерих пътя към победата в мача“, бе първият коментар на пловдивчанката.


Със сигурност преживяването щеше да е още по-хубаво, ако трибуните бяха пълни, но поради коронавирус пандемията това нямаше как да се случи:

„Това е едно от нещата, които най-много ми липсват – да играеш пред голяма публика, тази атмосфера не можеш да изпиташ никъде другаде. Със сигурност поех някои рискове да дойда тук, имайки предвид, че US Open е първият ми турнир от три години, но в същото време бях много развълнувана от това, че ще изляза отново на голямата сцена и тази мотивация ме движеше напред.“

Относно своите собствени очаквания преди началото на турнира Пиронкова допълни: „Няма да го крия – нямах особено очаквания от първото си участие на такъв голям турнир. Но подобни резултати са добре дошли. Затова се завърнах – за големи мачове на голямата сцена“, завърши Пиронкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html