неделя, 26 май 2024 г.

Apple пуска 75 милиона 5G смартфона

Apple е поискала доставчиците ѝ да направят поне 75 млн. броя 5G iPhone-а по-късно тази година, което почти отговаря на бройката от миналогодишната прогноза. Това е знак, че търсенето на най-важния продукт на компанията остава добро въпреки пандемията и рецесията.

„Технологичният гигант очаква доставките на iPhone от следващо поколение да достигнат до 80 милиона бройки през 2020 г. Apple планира да пусне четири нови модела през октомври с безжични скорости от пето поколение, различен дизайн и по-широк избор от размери на екрана.“

Кирилова поясни, че за първи път четирите нови телефона ще бъдат разделени на два основни и два модела от висок клас. Всички ще разполагат с OLED дисплеи с подобрени цветове и яснота.

Двата обикновени iPhones ще се предлагат с нов 5,4-инчов размер и 6,1-инчов вариант, докато Pro устройствата ще предлагат избор от 6,1-инчов или увеличен 6,7-инчов дисплей, който ще бъде най-големият, въведен някога от Apple iPhone.“

Дизайнът на всички нови телефони ще е с обли ръбове, подобно на iPad Pro. Високият клас джаджи ще продължат да ползват неръждаема стомана за ръбовете, а при по-евтините варианти материалът ще е алуминий. Освен това компанията планира тъмносин цвят за Pro моделите, който ще замени цвета Midnight Green от линията iPhone 11 Pro от 2019 г, добави още тя.

По думите на Елена Кирилова Apple подготвя нов iPad Air с подобен екран на този на iPad Pro, две нови версии на Apple Watch и първите си over-ear (покритващи ухото) слушалки извън бранда Beats. Работи се и по колонка HomePod.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html