сряда, 24 април 2024 г.

БФС наказа съдията, дал червен картон на Сисиньо, вижте защо

 

От БФС обясниха защо наказанието на защитника на „Лудогорец“ Сисиньо беше намалено от 4 на 1 мача. Бразилецът получи директен червен картон в последната среща от изминалия футболен сезон срещу „Славия“, след като удари Венцислав Бенгюзов.

Преди седмица санкцията беше намалена, а днес (13 август) от БФС обявиха, че наказание ще понесе съдията Валентин Железов. Не е уточнено какъв е размерът на санкцията.

„Във връзка с постъпили запитвания до Българския футболен съюз по повод намаленото наказание на футболиста на „ПФК Лудогорец 1945“ – Несуиано де Жезус Гусмао – Сисиньо, наложено след двубоя срещу „ПФК Славия“ от 31-вия кръг на ПФЛ Сезон 2019/2020, БФС държи да внесе следните уточнения:

Първоначалната санкция от 4 мача се базира на докладите на съдийската бригада, изготвени непосредствено след края на двубоя, и разгледани от Дисциплинарната комисия към БФС според Дисциплинарния правилник за сезон 2019/2020 г.

Впоследствие главният съдия Валентин Железов изпраща становище до Съдийската комисия към БФС, в което отчита обосновката на решението си в конкретната игрова ситуация като неправилна. Въз основа на това становище и на входирана жалба до Апелативната комисия към БФС, случаят бива преразгледан, санкцията на футболиста – редуцирана, а на рефера Железов е наложено наказание от СК“, пишат от БФС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html