сряда, 8 май 2024 г.

Вътрешният министър: Най-трудното в момента е да угодим на всички

 

Сега е трудно да си служител на Министерството на вътрешните работи, но всъщност никога не е било лесно, а най-трудното е да угодим на всички, каза пред журналисти в Елхово министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, за да осигурим свободното придвижване на гражданите. Простиращите искат да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно“, допълни министърът.

Министър Христо Терзийски и главният секретар Ивайло Иванов връчиха индивидуални награди на 61 служители от Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Елхово и 31 служители от Регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, отличили се при потушаването на пожарите в Елховско и Свиленградско. Снимка: varnautre

Стана ясно, че той е имал готовност да отговаря на въпроси на депутати за  упражненото насилие над журналисти и протестиращи по време на конференцията на ГЕРБ, но липсата на кворум е осуетила намеренията му. Министърът коментира резултатите от направените проверки за упражненото насилие по време на Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица:

„По единия от сигналите, който е свързан с нападение над журналист, има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение. Към този момент – това е“, заяви Терзийски.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък коментира действията на полицаите по време на протестите:

„Да, ние знаем какво трябва да направим, но основната цел на всички служители на МВР е запазването на гражданския мир. Но предпочитам да ме обвиняват, че не съм използвал насилие, отколкото да ни обвиняват за насилия над гражданите.  През последния месец, след денонощни следствени действия, служители на МВР разкриха няколко убийства, въоръжени грабежи и други тежки престъпления, но никой не ни попита как върви работата в министерството извън денонощната охрана на протестите“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html