четвъртък, 28 март 2024 г.

Джокович отива за титла на US Open, Гришо още мисли

Новак Джокович ще участва на предстоящия US Open, разкри самият той. Сърбинът държа феновете си в напрежение доста дълго, но в крайна сметка е решил да атакува титлата на „Флашинг Медоус“.

„Щастлив съм да потвърдя, че ще участвам на Western & Southern Open и US Open през тази година. Това не беше лесно решение, с оглед на обстоятелствата и предизвикателствата от много страни. Но перспективата да се състезавам отново ме вълнува наистина. Доскоро, Ню Йорк“, написа сърбинът в профила си във Фейсбук.

Джокович е 3-кратен шампион на US Open, като последната му титла датира от 2018 г. Миналата година сърбинът достигна до 1/8-финал, където бе принуден да се оттегли заради травма.

Фактът, че най-големите му конкуренти, Роджър Федерер и Рафаел Надал, няма да участват в турнира автоматично, превръща Джокера в ясно изразен фаворит за титлата. Все още окончателното си решение не е обявил Григор Димитров. Подобно на Ноле, българинът се възстанови от коронавирус и сериозно обмисля дали да предприеме това приключение.

„За европейците е трудно, защото трябва да пътуваме около 12 часа до Ню Йорк, да сменяме няколко полета. След това да се придвижим до хотела, статистически ще сме над хиляда души на едно място и просто не е лесно. Надявам се никой да не го хване (COVID-19), но ако някой даде положителен резултат, нещата стават по-сложни. Дори и да имаме споразумения с правителствата относно карантината и другите неща, никога няма как да знаем какво ще се случи ден след ден“, изрази своето притеснение наскоро Димитров.

Очаква се до дни българинът също да каже какво е окончателното му решение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html