събота, 24 февруари 2024 г.

Гешев: „Биберон“ не е детски център, а кафе-аперитив

След като вчера медии и социални мрежи се подиграваха на Иван Гешев, че бори битовата престъпност в Силистренско, като проверява детски център „Биберон“, днес Главна прокуратура излезе със становище, че мястото не е детски център, а кафене.

Ето и опровержението:

„По повод вчерашни публикации в медии, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“, позовавайки се на информация,  публикувана в „Силистренски бряг“, съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в Кафе-аперитив с детски център в гр. Силистра и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев в града на 11.08.2020 г., Дирекция „Публична комуникация“ заявява следното:

Провереният обект кафе-аперитив не е детски център по смисъла на Наредба 1 от 2009 година, а е питейно заведение;

В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува;

Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html