четвъртък, 28 март 2024 г.

„Левски“ се е запътил към гроба, който сам си изкопа!

Който гроб копае другиму, сам пада в него! Трябваше да минат четири години, за да разберат в „Левски“, че няма как да избягат от народната мъдрост.

На знаковата дата – 9 септември 2016 година ЦСКА фалира. Преди дни бившият собственик на „сините“ Тодор Батков обяви, че „Левски“ в момента дължи повече, отколкото „червените“ по онова време. По последна информация борчовете на клуба са около 24 млн. лева. Знае се, че благодарение на феновете се погасяват месечните вноски от 143 000 лв. към НАП.

Акциите бяха прехвърлени на легендата Наско Сираков, който, заедно със своя оръженосец Павел Колев, засега не намира изход от тежката ситуация. Закърпиха положението със заем от „малка фирма“, колкото да раздадат по една заплата на играчите. Дали парите са от Цветомир Найденов или Гриша Ганчев, както феновете предполагат, няма никакво значение. Идва нов месец, следващ падеж и какво правим тогава?

Феновете не може да помагат безкрай. Просто в България ситуацията е такава, че клубовете се управляват от така наречените „бащици“, а в „Левски“ няма такъв. Да, Наско беше много голям играч и на терена, и след това, но в момента никой не би си поверил парите в ръцете му. Явно има защо, но това е друг въпрос.

И така пак стигаме до „Герена“, където не е никак розово. Направо си е черно. Беше направена някаква селекция, ама тя май беше ей така, да има. Показа го двубоят с „Берое“ от първия кръг на новото първенство, в който „сините“ записаха нова срамна страница в историята си – трета поредна загуба от старозагорци на „Герена“ и мач без победа у дома от декември миналата година.

Изказването след срещата на треньора Георги Тодоров беше апокалиптично: „Положението в клуба го знаем само няколко души, които сме всеки ден тук. Наистина не е леко“, обяви той.

„Не си заслужава, но в този момент няма как. Трудно изживявам загубите. Има всякакви ситуации. След като сме в такова финансово състояние, ще трябва да продаваме. Искам да благодаря на всички служители в клуба, които направиха всичко, за да може да изглеждаме така. Картотекираха централните ни защитници много бързо, което ни помогна. Не съм чувал Ейолфсон“, завърши Тодоров, но подсказа, че на „Герена“ е страшно.

Всички, ама наистина всички, искат „Левски“ да има добър отбор. Дори цесекарите биха се радвали повече на евентуален успех срещу силен „Левски“. Но ситуацията е такава, че ЦСКА прескочи трапа, а „сините“ са се запътили към гроба, който сами си изкопаха. Съдба!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html