понеделник, 6 май 2024 г.

Лордея се с вас: Хари Аничкин ни разказва приказки

В рубриката на вестник „Галерия” – „Лордея се с вас…“, Евгени Минчев открехва завесата за постъпките на богатите и известните, ще постила пред нас червения килим на суетата, ще спуска или вдига бариерите пред него. Той ще представя най-бляскавите модни звезди или онези, които кандидатстват да бъдат наречени такива. Ще открива нови модни икони, ще детронира вече съществуващите. Доверете му се в неговата галерия от размисли и… пасти.

Хари Аничкин ни разказва приказки

Хари Аничкин изненадва преколедно с нова книга. “Приказки за Лили Мон и други герои” е сборник с 18 фантастични приказки и детски философски притчи, събрани в два цикъла – “Дейзи и Дари” и “Приказки за теб”. В него са включени приказките от първите две книжки с негови приказки, публикувани през 1993 г. от издателството на Галина Златарева под псевдонима Харви Бу. 

Книгата се издава от „Локус Пъблишинг“ през 2023 година, илюстрациите са на талантливата художничка Надежда Кацарова, оформлението е на дизайнера Адриана Христова. Томчето е подходящо за деца и възрастни, които обичат вълшебството и фантазиите. Авторът кани читателите да се разходят из Голямата гора, мястото където всички са приятели, да се запознаят с неговите прекрасни герои Марионет, Прилепчето Валери, Малката принцеса и вълшебната Лили Мон. 

Хари Аничкин е роден в София, в семейството на преводача от БНТ – Харалампи Аничкин и редактора от БНР – Нели Аничкина. Първите му приказки излизат в края на 80-те години в списанията „Славейче“ и „Калинка“. Приказните му герои са вдъхновени от реални събития и персонажи, като голямо влияние върху творчеството му оказват автора на „Граматика на фантазията“, Джани Родари, Доналд Бисет и Добринка Микова, автор на българската книжка за приказки „Белия Коминочистач“. 

Ирен Кривошиева на бира с приятелка

Актрисата Ирен Кривошиева се отпусна в началото на новата седмица и вдигна наздравица с чаша бира. Това се случи почти около деня на смъртта на Стефан Данаилов, от когото тя има извънбрачен син. Запознати подозират, че поводът за партито не е бил този, но смятат, че темата е присъствала в разговора с нейната кума и дългогодишна приятелка. Не само това, но и нейна знаменита колежка, с която са делили американска територия, веднага след „изгнанието“ им след отваряне границите на България. Милата кума е актрисата Ваня Цветкова, чиято биография я предшества още от социалистическите времена. Двете приятелки не успяха да се наговорят от вълнение а бирите идваха на масата, кога поръчвани, кога просто пожелавани. 

Деница Сидерова блести до Румяна Георгиева 

На великолепно парти с привкус от 30-те блеснаха две светски дами. Деница Сидерова показа съпричастност към дрес кода на вечерта, полагайки невиждано старание, предвид ежедневния и гардероб. Тя бе спазила всички правила на това изискване, като притури още прическа и бляскава стилна рокля от епохата на най-висшата елегантност. До нея- художничката Румяна Георгиева също показа висша класа, доказвайки че отношението към добрия вкус изисква отдаване. Наздравици в точния момент и танци веднага след полунощ създадоха настроение между гостите. На мястото на събитието бяха още бизнесдамите Валентина Узунова и Тюркиян Мехмед, адвокат Симона Миланова, актьорът Робин Кафалиев, който изглежда великолепно с леко набола брада. 

Ралица Джамбазова със секси фотосесия

С нова, съблазнителна фотосесия се яви в онлайн пространството известна по света българка. Историята на Ралица Джамбазова – име, което е синоним на сила, иновация и въздействие, преплита световете на спорта, модата и филантропията. Нейното пътуване, отбелязано с изключителни постижения и вдъхновяващи начинания, е свидетелство за нейните многостранни таланти и неуморно стремление към съвършенство. Като професионален атлет, тя постигна върха в силовият трибой, като спечели два пъти второ място на световно ниво в Обединеното Кралство. Тези награди не са просто трофеи на рафта, а символи на нейната отдаденост, дисциплина и несломим дух. Разбирайки стойността на фитнеса и здравето, Ралица преминава и към кариера, като личен треньор и диетолог в Лондон. Нейната цел не беше просто да тренира тела, а да трансформира животи, помагайки на другите да постигнат своите фитнес цели. Паралелно с това, Ралица се впусна в света на модата, област, дълбоко вкоренена в семейното й наследство. Използвайки своя опит, тя разработи марка за фитнес облекла и аксесоари, която по-късно се разшири, като отвори свое производство в Лондон. Марката на Ралица има честта да работи със световно известни модни дизайнери, като същевременно подкрепя млади таланти. Нейната компания помогна на начинаещи дизайнери да реализират своите визии, играейки ключова роля в техния път към успеха. След създаването на студиото, Ралица създаде детска марка за облекла, кръстена на името на нейната дъщеря. Този нов бранд също беше свързан с благотворителни инициатив,и, помагайки на деца в нужда чрез дарения. В момента Ралица насочва своята енергия към организирането на благотворително събитие, посветено за  вдъхновяването на младите хора в Източен Лондон. 

 Стинг ще пее за Магдален Димитров 

Всяка година модният император Магдален Димитров посреща новата година в Дубай. Щастливите празници винаги са били озвучавани от световни звезди като Роби Уилямс, Кайли Миноуг и много други а зарята продължава близо 45 минути. След една успешна година, в която посрещна своя 69-ти рожден ден, той открива бутик в Милано пред Коледа, което ще е повод да посети внучката си Магдалена, родена от дъщеря му Зорница  преди няколко месеца. Навръх нова година за Монни и неговото семейство, разбира се и за още поне стотина двойки, ще пее Стинг, който е любимец на него и обкръжението му. Вече е в ход организацията и за 70-та годишнина на модният великан, която ще се проведе в едноименния частен клуб в Плевен. 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html