събота, 4 май 2024 г.

Росен Желязков: Решението за освобождаването на шефа на „Пирогов“ е в ръцете на здравния министър и премиера

Председателят на парламента Росен Желязков заяви пред журналисти: Решението за освобождаването на директора на „Пирогов“ е в ръцете на здравния министър и премиера. 

„Отношение може да вземе или самия министър, или министър-председателят. Позицията на здравната комисия е ясна и тя е в подкрепа на това кадровите решения особено в структуроопределящи лечебни заведения да минават през съгласуване при отчитане на ефективността, резултатите и значимостта“, каза Росен Желязков.

Хинков: Съдът ще реши дали отстраняването на директора на „Пирогов“ е…

„Всяко напрежение – студен или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв. От друга страна колкото повече коалицията укрепва, толкова повече се притесняваме за това, че в нашите коалиционни партньори нарастват определени конфликти, които могат изненадващо, както казва народа – къде го чукаш, къде се пука, да доведат до друг вид напрежение, затова считаме, че особено преди Коледа и Нова година не трябва да допускаме повече напрежение“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html