вторник, 30 април 2024 г.

Григорова: Темата за МОЧА показва опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят допирна точка на местно ниво

Няма да се примирим със заличаването на историята. За съжаление Столичният общински съвет не решава съдбата на Паметника на Съветската армия. Това заяви общинският съветник Ваня Григорова в БНТ. 

Трябва в НС да бъде извикана областната управителка и да каже какво и защо прави. Повдигането на тази тема показва опитите на ГЕРБ и ПП-ДБ да намерят допирна точка и да покажат на избирателите си, че могат да направят нова сглобка на местно ниво.

През последната седмица, от последното гласуване, не се състояха никакви разговори, за да намерим пресечна точка. Нямаше покани за да се опитаме да намерим пресечна точка на нашите приоритети. Да изберем една личност не е устойчиво решение. Фактът, че една седмица не се водиха публични преговори, означава че са водени тайни такива, посочи Григорова.

По думите ѝ би могло да се издигне съвместен председател на СОС, на база приоритети.

Сега е моментът СОС да получи средства, за да може да ги зареди в Бюджета. Не когато трябва да увеличим заплатите да кажат – няма пари. За да дам предложения за бюджета на столицата, трябва да имам информация за дружествата. Аз не мога да намеря бизнес плановете на предприятията. Към момента все още нямам информация. План-сметката е готова, качена е за обществено обсъждане. Ключово важно е да се говори за държавния бюджет, добави Григорова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html