петък, 17 май 2024 г.

Радев: По логиката на Денков правителството трябва незабавно да подаде оставка

Снимка: Президентство на Република България

„По логиката на министър-председателя Николай Денков самото правителство трябва незабавно да си подаде оставката, защото огромното мнозинство от българите му нямат доверие. Това коментира президентът Румен Радев в първото си изявление след балотажа, предаде Фокус.

„Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването“, категоричен бе Радев.

По думите му всеки нов кмет идва с очакването за промени към и това за по-добро, но това е голяма отговорност.

„Местната власт ще трябва да се справи с последствията от ниската избирателна активност, която неизбежно влече и неизбежна легитимност“, допълни Радев.

Президентът Радев обяви, че ще се запознае с представените аргументи относно искането за предсрочно освобождаване на Пламен Тончев.

„Реалните мотиви са известни отдавна, чухме ги в „онзи запис“, те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него“, заяви Радев.

Президентът заяви, че е чул внимателно изявлението на премиера Денков от петък вечерта и допълни, че в закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателя на ДАНС и сред тях, по думите на Радев, не фигурира липса на доверие от страна на Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html