понеделник, 6 май 2024 г.

Кръстаич вече не е селекционер на България

Снимка: БГНЕС

Младен Кръстаич вече не е селекционер на националния отбор на България. Новината бе обявена от техническия директор към Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо след заседанието на Изпълнителния комитет на централата, съобщи БГНЕС.

„Преговаряме с няколко треньори. В пространството се появяват имена, с които преговаряме. Приоритет на федерацията е да намерим добър треньор, за да може България да показва добри игри. Не сме доволни от това, което се случи за една година. Всички знаем че в спорта най-важни са резултатите“, добави той.

Според Гонзо протестите на феновете идвали от лошите резултати на националния отбор, а не от управлението на футболния съюз.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов призна, че е имало идея Кръстаич по-рано да се прости с поста си, но му е било дадено време да отърве уволнението. „Имаше идея по-рано да бъде махнат Кръстаич, но преценихме да се даде още малко време да покаже това, което може. Загубихме нещастно няколко мача, но в крайна сметка това са резултатите“.

На заседанието са били приети и промени във финансовите параметри в Наредбата за национално клубно лицензиране, според които клубовете не следва да отделят повече от 70% от приходите си за изплащане на заплати на футболисти, административен персонал и агенти на футболисти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html