четвъртък, 16 май 2024 г.

Социалният министър: България е готова за бежанска вълна от Палестина

Снимка: БГНЕС

България е готова за една бежанска вълна от Палестина. Това заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в Пловдив. Тя е в града за провеждането на Кариерен форум в рамките на кампанията на Агенцията по заетостта „Да работиш /е/ яко!“.

„Всички си даваме сметка, че това ще е бежанска вълна, която ще е различна от тази, която беше от Украйна, където имахме хора, които свободно можеха да се движат в Европа. Сега се очаква бежанска вълна от Палестина, така България ще бъде повлияна. Имаме пълна готовност. Ежедневно координираме усилията си – Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция за бежанците, Министерство на труда и социалната политика и всички институции в кабинета“.

Държавата е готова да посрещне и непридружени малолетни и непълнолетни лица. Има пълна готовност за настаняване в защитените зони за такива деца, увери министърът.

„Нашето министерство и Държавна агенция за закрила на детето имаме пълна готовност да посрещнем, ако има непридружени малолетни и непълнолетни лица. За тях ние знаем, че към момента има пълна готовност за настаняване в зоните, защитените за такива деца. Също има готовност в центровете за настаняване към Министерството на вътрешните работи. Така че на този етап ние сме в пълна готовност да посрещнем тази бежанска вълна“, коментира още Иванка Шалапатов

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html