понеделник, 13 май 2024 г.

Мирни шествия срещу трафика на хора в 6 града на страната

Снимка: БНР

Мирно шествие срещу трафика на хора ще се проведе в София и в още 5 града на страната. Целта е да се популяризира този проблем, каза в ефира на БНР Алекс Валенсуела, координатор на информационната и превенционна дейност към фондация „Кампания А21 – България“.

Валенсуела допълва, че чрез проявата се показва съпричастност към жертвите на трафик и се дава по-голяма информираност и знания на хората за проблема. Липсата на знания е проблем, който прави абсолютно всеки уязвим към това да стане жертва на трафик.

Според Алекс Валенсуела трафикантите са изключителни манипулатори и работят по методики, с които заблуждават хората. „Поход за свободата е най-голямото ни годишно събитие с цел повишаване нивото на информираност и застъпване за вече съществуващите жертви на трафик, които към момента глобално са над 50 милиона души от цял свят. Шествието е мирно, не е протест. Напротив, вървим с тишина в една линия хора, които са привърженици на каузата, които по един или друг начин са ангажирани, подкрепят, разпространяват информация. Вървим от главно централно място в определения град. Тази година в София ще от НДК – Моста влюбените до Народен театър. Шествието ще се случва в още пет града – Пловдив, Велико Търново, Варна, Пазарджик и Габрово.

Форматът е един и същ. Носят се табели от участниците с информация за трафика на хората – какво представлява той, какви са статистиките, какъв е проблемът. И същевременно имаме доброволци, които раздават информационни листовки. И в края на шествието хората имат възможност да постоостанат, да си поговорим, да се поинтересуват още малко“, посочи Алекс Валенсуела.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html