вторник, 21 май 2024 г.

Борисов: Правителството трябва да обясни на хората какво ще се случи, преди да се приемат Териториалните планове

Снимка: Архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред репортери, че „Правителството трябва да обясни на хората какво ще се случи, преди да се приемат Териториалните планове“, предаде агенция Фокус.

„Аз мисля, че правителството не трябваше да праща зам.-министър, на когото не му знаят името, и аз не го познавам, да обяснява териториален план. Всички се фокусираха върху фирмите, но двата основни въпроса там са други – заместващата мощност, спирането на централите и запазването на работните места, които не са само в Мариците, а и Бобов дол, Перник и други места. Планът, който не сме видели, би трябвало да решава тези въпроси. Призовавам правителството, Министерството на икономиката, енергетиката, Социалното министерството да обяснят на хората какво ще се случи там, на тези места, а не първо да слагат каруцата пред коня с фирмите. Това каза лидерът на ГЕРБ в парламента по повод протестите на миньорите и енергетици, които настояват за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на извънредно заседание на Министерския съвет.“

“Това на Комисиите няма да се случи, защото ще има наблюдение на парламента, на опозицията и на всички. Относно тези два въпроса правителството е длъжно още днес да отговори на заседанието си“, категоричен бе Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html