сряда, 15 май 2024 г.

Пеевски: ДПС няма да бъде балансьор между ГЕРБ и ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

На 6 октомври ще бъде първото гласуване на промените в Конституцията. Тогава обаче вероятно законопроектът няма да събере 180 гласа, колкото са нужни, за да мине реформата по т.нар бърза писта, а 168 – колкото гласове имат ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Така то ще остане предварително. Това коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Вторият опит за първо гласуване ще бъде след два месеца – колкото е минималният срок, т.е на 6 декември. Следва конституционна комисия на 13 декември, второ четене на 14.12, а на 15.12 – трето четене на Конституцията, добави Пеевски.

Той коментира и внесеният по-рано днес от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС проект на решение за допълнителна военна помощ за Украйна.

„Предоставяме някои неща допълнително на Украйна. Няма нищо много различно от преди – боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо супер интересно. Разбрах, че БСП са създали някакво очакване и напрежение, но не виждам за какво е“, коментира той допълнителната помощ за Украйна.

Относно предстоящите местни избори, Пеевски коментира: Не виждам никакъв проблем. Местните избори и централното управление нямат нищо общо.

На въпрос дали ДПС ще бъде балансьор в отношенията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ако се създаде ново напрежение между тях покрай местните избори, депутатът отговори: „В тези отношения – не, но за всичко важно за държавата и за нейния път ние ще бъдем този балансьор“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html