понеделник, 6 май 2024 г.

Борисов за кандидат-кмета на ГЕРБ за София: Нестандартно решение е, но ще ви хареса

„Няма да е днес, но ще ви хареса, нестандартно решение е“, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментира обявяването на кандидата за кмет за град София от партията.

На въпрос дали самият той няма да се кандидатира, отговори: „Минало ми е времето, гледаме нагоре“.

Борисов заяви още, че няма против реформата в службите, но това трябва да се случи, когато международната обстановка е по-спокойна. Лично е разговарял с Атанас Атанасов, на когото има пълно доверие.

„Аз държа много на ген. Атанасов, той знае аргументите ми, лично съм ги казал. Сега, по време на война, когато текат маса операции заедно с нашите партньори, едно преструктуриране и сливане под половин година не минава. Само докато минат печатите, канцелариите, назначенията, сградите. Ако г-н Атанасов каже днес, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце ще го подкрепим в парламента“.

Трябва да има законодателство, което да позволи да се случи реформа в службите, както и предварително договорени кадри, които да застанат начело, коментира Борисов.

„Когато се заговори за тези служби, те стават като ветропоказатели. Съставът спира да работи, почва да се оглежда, ослушва какво ще се случи, а ние в момента виждаме дронове и какви ли не проблеми. Ние сме за модернизация на службите, нови и бързи технически решения, с които да ги подсилим. Отношенията с евроатлантическите служби също са важен показател в сферата на доверието по време на война“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html