петък, 17 май 2024 г.

На Острова обмислят слагането на електронни гривни на незаконните мигранти

Великобритания е сред най-желаните страни от нелегалните мигранти.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На Острова кабинетът обмисля слагането на електронни гривни на незаконните мигранти, съобщи БНР.

Британският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман каза пред „Скай нюз“ днес, че е готова да използва „всякакви възможности“ за справяне с мигрантите, идващи през Ламанша с малки лодки. Това стана след като вестник „Таймс“ публикува съобщение, че ведомството й обмисля елетронно следене на мигрантите, които не могат да бъдат настанени в центрове за задържане, но това би било незаконно.

Брейвърман каза още, че Великобритания вече е приела „забележителен законодателен акт“ под формата на Закона за нелегалната миграция, който дава право на задържане на онези, които пристигат на Острова нелегално и след това бързото им извеждане в безопасна страна като Руанда. В подкрепа на мярката за използване на електронни гривни министърът изтъкна, че е необходимо да има контрол, за да бъдат изведени нелегалните мигранти максимално бързо от страната.

По-рано Брейвърман взе отношение и по въпроса с увеличаващите се кражби във Великобритания. Тя отбеляза, че полицията трябва да разследва всяка кражба, защото е „неприемливо“ престъпления като кражби от магазини, както и кражби на телефони или коли да се третират като „по-маловажни“. Статистиката показва, че за последната година само 4,4% от всички разследвани кражби са довели до обвинения срещу извършителите им.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html