петък, 10 май 2024 г.

Танер Йолмез става параолимпиец

С атлета Баръш Тели (вляво) обсъдиха сюжета на филма

Чаровникът Танер Йолмез, който е познат отлично с образа си на Али Вефа от хитовата медицинската сага „Доктор Чудо“, се готви за ново екранно превъплъщение. Той е ангажиран с главната роля в биографичната филмова лента „Животът на Баръш“, чийто сюжет ще представи вдъхновяващата история на параолимпийския атлет Баръш Тели.

Малко преди началото на снимките актьорът и спортистът проведоха емоционална среща, за да обсъдят подробностите около проекта. Тели губи десния си крак при пътен инцидент, когато е само на четири години. Въпреки сполетялото го нещастие обаче, Баръш мечтае да стане футболист. Благодарение на непримиримия си характер и безрезервната подкрепа на своето семейство Тели започва да тренира активно гимнастика и е включен в местния младежки отбор. През 2012 г. той се сдобива със специална протеза за бягане и не след дълго Баръш става шампион по тенис в инвалидни колички за двойки в своята родина и се превръща в звездата на турския национален отбор по футбол за хора с ампутирани крайници, който печели европейското първенство в тази категория през 2017 г. Той дори участва в турското издание на „Сървайвър“.

Преди дни Танер Йолмез отпразнува своя 37-ми рожден ден в компания на съпругата си актрисата Едже Чешмиолу и дъщеря им Зейнеп, която се роди преди година и половина. Танер и Едже се влюбват през 2015 г. на снимачната площадка на историческата сага „Великолепният век: Kьосем“. Шест години по-късно двамата се вричат във вечна вярност на изискана сватбена церемония на същото място, където се жени и героят на Йолмез – Али Вефа. Едже пък е позната и от поредиците „Времето лети“ и „Семеен сарай“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html