понеделник, 13 май 2024 г.

Срещу 100 хърватски запалянковци в Гърция трима прокурори водят разследване за убийство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Срещу 104 футболни запалянковци в Гърция трима прокурори водят разследване, съобщи БНР. То е във връзка със убийството на 29-годишен грък. От задържаните сто души са хърватски граждани, които се намират в предварителния арест на гръцката полиция в Атина. Разпитите продължават и днес.

Все още се води разследване и полицията не съобщава дали има улики срещу конкретни лица, извършили убийството на футболния фен. Камери и показания на свидетели са източник на информация за конкретния извършител. Убийството предизвика остра реакция в страната. Гърците искат много строги наказания за извършителите.

Задържаните гърци и хървати взаимно се обвиняват, заявиха адвокатите. Прецедент е арестуването на толкова голям брой чужденци. Реакция има и от президента на Хърватия Зоран Миланович. Той заяви пред медиите, че видимо хърватските футболни фенове са пристигнали в Атина с намерение да организират сблъсъци, но задържането на сто хървати може да предизвика „вендета“. Според него за самото убийство полицията не представя доказателства за продължителен арест.

Министърът по защита на гражданите Янис Иконому заяви, че властите ще открият убиеца на 29-годишния грък. Трагичният инцидент се случи в Атина началото на седмицата преди мача АЕК – „Динамо“ (Загреб), който след това бе отложен за неопределено време.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html