петък, 17 май 2024 г.

Вътрешният министър: В МВР не се извършва чистка, поставям хора, на които имам доверие

Снимка: БНТ

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че в „МВР не се извършва чистка. Освободените директори на областни дирекции не се махат по политически причини. Поставям хора, на които имам доверие. Това не е свързано с предстоящите избори. Не съм доволен от резултатите им“.

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев  заяви, че „категорично в МВР има чистка – търси реализация това, което чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“.

„В МВР не се извършва чистка. Потвърждавам думите на министър-председателя от вчера – министърът на вътрешните работи има право да подбере служителите, с които ще работи.

Предишният министър Демерджиев публично ми постави въпрос – кой кадрува в МВР? Отговарям – министърът кадрува. Ако по негово време друг е кадрувал, това е негов проблем.

Освободените директори на областни дирекции не се махат по политически причини. Поставям хора, на които имам доверие. Това не е свързано с предстоящите избори. Не съм доволен от резултатите им“.

Припомняме, че по информация вчера общо 15 директори на областни дирекции на МВР бяха извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов.

Те са били помолени да напуснат.

Даниел Димитров поема полицията в Благоевград, Георги Чергов – в Пловдив, а директорът на ОД на МВР – Бургас напуска поста си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html