събота, 27 април 2024 г.

Иван Демерджиев: Категорично в МВР има чистка

Снимка: бТВ/ Архив

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев  заяви, че „категорично в МВР има чистка – търси реализация това, което чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“.

Вчера директори на областни дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„Знам, че с част от директорите е разговаряно и излишно им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. Когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът „защо?“, каза Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Демерджиев допълни, че привиканите директори са назначени по време на първите два служебни кабинета на президента Радев.

„Според мен тези рокади не се правят от Калин Стоянов, за мен е загадка как човек от професионалните среди на МВР да освобождава хора, които се справят изключително добре“, добави бившият служебен вътрешен министър.

По думите му хора, свързани с ГЕРБ, кадруват в МВР – „защо ГЕРБ кадрува в МВР трябва да отговорят други хора“.

„Случаят цели да обслужи не само коалицията ПП-ДБ, а цялата сглобка и очевидно има разпределение в тази сглобка за влияние в различни министерства“, каза Демерджиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html