четвъртък, 16 май 2024 г.

Стойко Сакалиев вдигна сватба с рускиня

Саката и Габриела си казаха „да“ в края на юли

Любимецът на „армейците“ Стойко Сакалиев, който е администратор в ЦСКА, вече попада в отбора на женените мъже, пише “Галерия”. В края на юли той мина под венчило с рускинята Габриела Висоцкая, с която си казаха „да“ на скромно градинско парти. Без да вдигат много шум, младоженците събраха най-близките си приятели и вече са официално семейство. Габи и Саката позират и с футболни тениски с номер 21 под името „Sakalievi“. Красавицата прие неговата фамилия и вече е Сакалиева.

Бившият нападател предложи брак на дългогодишната си приятелка в средата на юли. Тогава Габи публикува снимка с пръстен на фона на Народния театър „Иван Вазов“ и написа: „Категорично да“. Рускинята е професионален фитнес инструктор, а освен това изготвя програми за здравословно хранене. В социалните мрежи тя разкрива за себе си, че е майка на две деца. Саката има дъщеря Любомира от брака си с Жулвена. Самият той е признавал, че сам е развалил семейството с многобройните си изневери, но сега е хлътнал до уши по Габриела и не го интересуват никакви други жени.

Бившият футболист има още един повод да е щастлив, защото дъщеря му Любомира пребори рака след сложна операция и тежка  химиотерапия. Новината съобщи щастливият баща, след като в началото на миналата година отправи апел за финансова помощ. „Измина малко повече от година, от най-тежкия момент в моя живот. Най-трудния път, който съм изминавал с моето семейство. Всички вие бяхте съпричастни със заболяването на моята дъщеря и я подкрепяхте, както финансово, така и в молитвите си. Искам да ви благодаря отново, че ви има, че бяхте с нас, за подкрепата и за помощта на всеки един от вас. Люби се пребори и излезе победител от тази тежка битка. Благодаря на всички лекари, приятели, познати и непознати хора … благодаря за енергията, която дадохте на Люби“, написа Саката. Любомира страдаше от много рядък вид рак – синовиален сарком, а за предстоящата й химиотерапия бяха необходими 70 хил. евро, които бяха събрани само за денонощие. След това отново бяха набирани средства, а сега бившият футболист ще ги пренасочи към друго болно дете.

Болки в бъбреците дават начало на трудностите пред семейството на Стойко. „Това е рак, който е без симптоми. Като замина да учи в Южна Корея, я заболя левият бъбрек. Отивайки на преглед, й дават хапче, което успокоява болката, и й казват, че е някакъв спазъм. След няколко дни пак я заболява, отива и й правят 5Д скенер. Установяват, че на единия бъбрек има израстък около 7,5-8 см. Това нещо в нея расте от 0,5 до 1 см на година. Това означава, че тя го има от 11-годишна. След като стана ясна диагнозата, й направиха операция. Отстраниха й бъбрека, бъбречната жлеза и два лимфни възела. След като приключва операцията, направиха пак скенер, за да видят дали има разсейки. Проблемът на този вид рак сарком е, че той много бързо се разпространява. Много е агресивен и се разраства навсякъде из тялото чрез кръвта“, сподели преди година Сакалиев. След това Люби се подложи на тежка химиотерапия в лондонска болница, която избират по съвет на Стилиян Петров, който също се бореше с онкологично заболяване – левкемия. Той помага на Саката да се свържат с лечебното заведение, което се слави като най-доброто в борбата с такъв вид рак. С днешна дата скенерът показва, че Любомира няма разсейки, а докторите са категорични, че момичето е преборило коварната диагноза и е напълно здрава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html