сряда, 15 май 2024 г.

Росен Желязков: Традиционната сграда на парламента се нуждае от сериозен ремонт

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

„Традиционната сграда на парламента се нуждае от сериозен ремонт“. Това заяви пред журналисти председателят на Народното събрание Росен Желязков.

„От първи септември Народното събрание ще заседава в тази зала. От много години тук се намират голяма част от залите, в които се провеждат заседанията на постоянните комисии. Традиционната сграда на парламента се нуждае от сериозен ремонт. Има доста дефекти в инженерната инфраструктура“, цитира Фокус.

По думите му трябва да се направи сериозно обследване и да се започне една реконструкция, защото другата сграда не е ремонтирана от десетилетия. „Тя е културна ценност от национално значение и трябва да бъде запазена, като най-належащото, освен инфраструктурата, е ремонтът на покрива, защото дава сериозни течове, което вече си личи и по фасадата на Народното събрание“, добави Желязков.

„За тази сграда имаше и политическа, и реална полемика, свързана с достъпа на журналистите, надявам се, че виждате, че има доста сериозна промяна в това. От гледна точка провеждането на заседанията, ще е много по-оптимално, защото на едно място ще бъдат и комисиите, парламентарните групи, както и ръководството на парламента, а и има доста по-съвременни и доста по-добри условия за работата.“, поясни още председателят на НС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html