неделя, 19 май 2024 г.

Нападателят, който наръга с нож българин в Скопие, още не е задържан

Намушканият с нож българин в Скопие, който беше приет в болница с опасност за живота, вече е в стабилно, но все още в тежко състояние. Оказва се, че нападателят на 29-годишния Драгомир все още се издирва. Македонската полиция очевидно не иска да си свърши работата! Притеснително е мълчанието на БФС, на УЕФА. Трябва ли да убият човек заради етническата му принадлежност, за да се вземат мерки срещу нарушителите.

От прокуратурата на Република Северна Македония обявиха, че част от нападателите вече са установени. Материалите по случая предстои да бъдат внесени в съда, за да се прецени какви мерки да бъдат взети спрямо от тях.

Припомняме, че инцидентите с фенове на „Левски” бяха два. Първоначално, на влизане в Скопие, група българи беше нападната. Единият от тях – прободен с нож. Вторият инцидент се случи пред стадиона и вътре на съоръжението, когато бяха задържани 19 фенове на „Левски”. Според северномакедонското МВР те са нарушили обществения ред, а двама от тях са нападнали и полицаи.

В съобщение на македонската прокуратура се твърди, че всъщност българите, влизайки на стадиона, са започнали словесни пререкания с фенове на македонския отбор. С други думи – виновни са си! И това ако не е цинизъм…

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html