понеделник, 15 април 2024 г.

Тома Биков: Този парламент ще е по-устойчив, отколкото изглежда

Тома Биков
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред бТВ. „Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени, включително и породени нови проблеми. Ако това правителство и мнозинство в НС успее да намери верния ритъм и решим политическата криза, ще можем да се занимаваме с наистина важните проблеми на хората, да нормализираме ситуацията“, добави той.

Биков поясни, че ГЕРБ правят доста компромиси и търпят негативи от това – „смисълът на политиката е да инвестираш политическия си капитал в решения. Смятам, че този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда.“„Едва ли може да сме доволни за това, което сме направили за месец и половина, защото то нито е достатъчно, нито е фиксирано. В процес сме да намерим правилния ритъм на работа на тази нова конструкция на управление“, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Биков каза още, че предпочита 24 май да бъде национален празник.„Естествено, един празник не може да бъде наложен със сила, нито пък някой да бъде принуден да празнува нещо. Това е най-всенародният празник“, добави той.

По думите му, за да може културата да стане паритетна на образованието трябват поне 200 млн. лв. над сегашния бюджет да бъдат дадени през 2024 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html