събота, 11 май 2024 г.

Обявиха бедствено положение заради пожари в област Хасково

Снимка: БГНЕС

Обявиха бедствено положение на територията на област Хасково, предаде БНТ.

„На 26 юли възникват големи пожари на територията на общините в областта. Горят стърнища, смесени гори, храсти и треви. Поради изключително високите температури и силни пориви на вятъра пожарите се разрастват, предвид динамичната обстановка и с това се създава трудност при овладяването им, което от своя страна създава предпоставки за засягане на населените места. Съществува опасност от увреждане здравето на хора, както и опасност за причиняване на значителни вреди на гори, земеделски насаждения, жилищни и стопански постройки и имущество на граждани“, пише в заповедта на областния управител Красимир Ангелов.

Администрацията вече поиска помощ от Министерството на отбраната – военнослужещи, които да се включат в потушаването на стихиите, съобщи пред БТА Ангелов. От Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ също са призовали за огнеборци от съседни на областта региони.

Към 13.00 ч. днес натоварен със слама камион изгоря край Хасково, съобщиха от местната пожарна. Превозното средство било обхванато от пламъци по време на движение. То се движело от хасковското село Узунджово към кърджалийското Бенковски. Шофьорът успял да отбие от пътя и да спре.

Две коли на пожарната потушиха огъня. Временно движението в участъка бе спряно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html