сряда, 15 май 2024 г.

Белослава остава без книжка, отървава затвора

Белослава разгневи меломаните

Шофирането на джаз певицата Белослава в нетрезво състояние разгневи почитателите й и раздели на два лагера нейните колеги. Тези, които я защитиха и оправдаха, събраха много хейт от хора в социалните мрежи. А извинението на певицата, че допуснала огромна грешка, неприсъща за нея, не събра съчувствие от тези, които преди я харесваха. Според запознати инцидента с Белослава със сигурност ще се отрази на кариерата й и ще доведе до отлив на желаещи да посещават нейните концерти, пише “Галерия”.

Според разпространената информация дрегерът, който е духнала изпълнителката, е отчел 1,25 промила алкохол. В този случай според Закона за движение по пътищата трябва да бъде образувано досъдебно производство, което може да завърши със споразумение или с присъда. Наказанията са лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Това обаче при Белослава, която беше лице на кампанията „Не карам пил“ няма как да се случи, тъй като дрегерът, предоставен от ченгетата, се оказва, че е без задължителната пломба, което поставя под въпрос достоверността на данните от него. Заради това прокуратурата не е намерила достатъчно основание, за да повдигне обвинение в съда срещу звездата и дело няма как да има. Най-вероятно обаче тя ще остане без шофьорска книжка за поне година.

Иначе член на нейното семейство вече е бил в затвора. Бащата на Белослава – пдсихиатърът д-р Борислав Стоянов и съпруг на актрисата Анета Сотирова, бил тикнат зад решетките в началото на 80-те заради контрабанда на кожени палта от Турция за Съветския съюз. Стоянов попада в бохемската компания на Иван Славков-Батето и на Янчо Таков. По онова време първият е генерален директор на БНТ, а вторият – е сред водещите журналисти в телевизията и създател на предаването „Всяка неделя“. Доктора, както е известен бащата на Белослава, използва своя бизнес нюх, за да натрупа пачки, тъй като смята, че медицината не му носи достатъчно пари. Заедно със сина на комунистическото величие – Пеко Таков – член на Политбюро и зам.-председател на Държавния съвет, решават да спечелят пари като купуват палта от Турция и ги продават в братския СССР, където търсенето на черния пазар е огромно. През 1981 г., на връщане от южната ни съседка, обаче били задържани на „Капитан Андреево“, а след това и осъдени за контрабанда, като излежали присъдата си в затвора. Създателят на „Всяка неделя“ твърди, че историята е раздухана, не ставало дума за контрабанда, а всичко било активно мероприятие на Държавна сигурност и определени кръгове в ЦК, за да бъде отстрелян баща му Пеко Таков. Плейбоят наследник на комунистическия велможа търка наровете две години и половина. Също толкова време лежи в затвора и съпругът на Анета Сотирова. За разлика от бившия мъж на Лили Иванова, който с охота коментира „кожената афера“, Доктора никак не е словоохотлив по тази тема. Пред познати споделял, че благодарение на това, че бил психиатър изтърпял лишаването си от свобода.

Със сигурност обаче затворническата травма не е нищо в сравнение с това, което бащата на Белослава изживява преди 20 години. Родителите на д-р Стоянов – пенсионирани учители, са намерени заклани в дома им във Враца. Като извършител на кървавото престъпление тогава властите заподозряха, а после осъдиха тяхната слугиня Виолина. Според мълвата в града обаче тя била само изкупителна жертва и ставало дума за разчистване на сметки със сина им. По това време мъжът на Анета Сотирова вече развиваше сериозен бизнес, стартирал в зората на демокрацията с общи проекти с Илия Павлов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html