петък, 19 април 2024 г.

Тома Биков: Всички компромиси, които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ са направили, са в името на България

Снимка: БГНЕС

„Всички компромиси, които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ са направили, са в името на това България да излезе от политическата криза. Ако с ПП-ДБ разтурим седянката след 3-4 месеца, значи сме глупави“. Това коментира в БНТ депутатът от ГЕРБ – СДС Тома Биков.

Споразумението за управление между двете коалиции още не е написано. Според Биков извън приоритетите в законодателната програма, трябва да се заложат по-ясни механизми за взимане на решения. „Една от причините правителството на Кирил Петков да падне предсрочно е, че така и не успяха да намерят механизъм за взимане на решения. Затова аз твърдя, че той трябва да е стандартен, в него да участват хора, които са в състояние да поемат ангажименти“.

На въпрос какво представлява управлението – коалиция или мнозинство, Биков повтори определението на председателя на парламента Росен Желязков – кооперация. Добави, че правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание. „Колегите от ПП-ДБ заявиха, че искат да има ясно парламентарно мнозинство, ние им казахме да поемем определени ангажименти, включително за взимането на решения, защото няма как да знаем по телепатия кой какво си мисли“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html