четвъртък, 9 май 2024 г.

Бивш украински премиер предложи „държавни отличия“ за участвалите в атаката срещу Кримския мост

Депутатът от Върховната Рада и бивш министър-председател на Украйна Олексий Гончарук предложи участвалите в атаката срещу Кримския мост да бъдат удостоени с държавни награди, в официалния си Telegram канал, цитират от агенция Фокус.

„Разрушаването на участъка на моста е огромен успех за Украйна. Всички, които се присъединиха към това, трябва да бъдат наградени с най-високи държавни отличия“, е написал Олексий Гончарук в социалните мрежи, според съобщението на агенцията.

Две експлозии са разтърсили Кримския мост малко след 03:00 часа местно време тази нощ, в резултат на което движението по ключовото съоръжение, свърващо полуострова с територията на Русия, бе преустановено. Първоначално ръководителят на Крим Сергей Аксьонов не уточни характера на инцидента, но множество Telegram канали докладваха за удари по моста. Видеоклипове показват, че част от моста се е срутила и има повредени превозни средства. Потвърдено бе и за минимум двама загинали – двойка, пътувала с автомобил. Дъщеря им е ранена. По-късно руските власти в Крим обявиха случилото се за „терористична атака на режима в Киев“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html