четвъртък, 16 май 2024 г.

Тони Димитрова във война със скандален продуцент

Тони Димитрова

Задава се нова война в музиката, след като обичаната певица Тони Димитрова се ожали от скандалния продуцент Владислав Славов, забранил на Силвия Кацарова да пее  „Огън от любов“, пише “Галерия”. Той опитал да придобие правата и върху три от хитовете на Тони – „Балкански синдром“, „За тебе хората говорят“ и „Добър вечер, добър ден“, но авторите им не приели сделката.

„Веднага ми се обадиха творците, че им предлагал по сто евро. Славов е изпратил мейл до композитора на „Балкански синдром“ Стефан Маринов, в който лъже, че поетесата Маргарита Петкова, която е автор на песента, му предложила да направи парчето предвид ситуацията в държавата. Стефан се чул с Петкова и веднага разбрал, че това е измама и няма такова нещо, затова и категорично му отказал. Същото се е случили с автора на хита „За тебе хората говорят“ Иван Ненков, както и с композитора на „Добър вечер, добър ден“  Руслан Карагьозов. Те веднага ми звъннаха, макар че аз знаех по-рано, защото той се хвалел пред мои познати как ще ми вземе песните, но не успя. Затова и няма как да му заведа дело, иначе бих го направила с голямо удоволствие“, призна пред „Галерия“ Тони Димитрова. След неуспеха на продуцента заваляли доноси срещу изпълнителката в НАП, ГДБОП и в Комисията по дискриминация, за да й отмъсти за желанието да представи някои притеснителни факти около неговата дейност. Сагата започва пред октомври миналата година, когато пристига писмо от НАП за проверка. Доносът, разбира се, е анонимен, а обвинението е, че Димитрова не си плаща осигуровките. Тя избухва във Фейсбук, като назовава името му и той прави ново обвинение, този път в ГДБОП, защото огласява личните му данни, защото той чувства застрашен. Подава оплакване и в Комисията, че го е дискриминирала на хомосексуална основа.  „Винаги, когато съм писала обяснения заради неговите доноси казвам, че мястото на този човек не е на сцената, а в затвора“, категорична е Тони. Естествено, проверката на НАП установява, че певицата е била изрядна пред закона. Последва нов донос от него в прокуратурата, че служителите на НАП и ГДБОП в Бургас я  прикриват. Всичко това е в опит да я принуди да не говори за начините, по които той се сдобива с правата на хиляди златни български хитове. Димитрова обаче е категорична няма да се откаже от битката с несправедливостта. Тя припомня и че преди години Ирина Чмихова и пианиста Евгени Комаров също водили дела със Славов.  „А най-жалкото е, че сега певците, които участват в неговото турне, са били ученици на Чмихова. Според мен дава жълти стотинки на участниците, които участват в турнето му. Само използва славата им. Те доброволно се самоунижават. Опитах се да говоря с някои от тях, а те ми казаха да си гледам моите хонорари. Той е патологичен лъжец, гледа те в очите и лъже. Мами дори за годините си. Той е роден през 1983 година, имам му ЕГН-то, а се представя за 30-годишен“, обяснява изпълнителката на „Ах, морето“. По думите й с измама Славов получава правата и над името „Мелодия на годината“. Недоглеждане на БНТ води до това през 2015 година той да запази търговската марка и сега да обикаля страната с турне, кръстено на едноименния конкурс.

Друга звезда Силвия Кацарова също е жертва на продуцента и вече няколко години продължават съдебните й битки с него.  Изпълнителка се натъква на свои дискове, които се продават в различни сайтове в България и чужбина. Оказва се, че ги продава „БГ-мюзик 18“ – фирма, собственост на Славов, Кацарова завежда дело срещу него и го печели в края на 2022 година.

Но Славов решава да й отмъсти и успява да убеди авторите на текстовете на 7 от емблематичните й песни, сред които „Огън от любов“ да му прехвърлят правата си. По думите на адвокат Мария Янева те са били въведени в заблуждение, за което в момента водят дела срещу него. Но по този начин Славов се опитва да забрани на Кацарова да пее песните си. Той подава сигнали срещу нея в полицията и ГДБОП. Там са привиквани и други музиканти, дръзнали да я подкрепят. Тормозът продължава и към момента. Сред извиканите на разпит са дует „Ритон“, Тони Димитрова, Георги Христов и Ненчо Балабанов.

Очаква се ново съдебно решение по казуса, което най-вероятно ще върне правата на Силвия Кацарова над собственото й творчество.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html