вторник, 30 април 2024 г.

Затварят жълтите павета пред НС, за пореден път опитват да ги наредят както трябва

Поредното пренареждане на жълтите павета ще продължи до 15 септември.
Снимка: БГНЕС

Затварят жълтите павета пред НС, за пореден път опитват да ги наредят както трябва, съобщи БНР.

Новото им пренареждане, започнало днес се очаква да приключи до 15 септември. Затвореният за движение е от бул. „Васил Левски“, пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, до улица „15-и ноември“.

От тази нощ автомобилите се движат по улица „Оборище“ и в двете посоки. По време на ремонта алтернативните маршрути са бул. „Васил Левски“ в посока бул. „Патриарх Евтимий“, както и булевардите „Дондуков“ и „Сливница“.

Ще бъдат пренаредени павета на площ от 2000 кв. м и това няма да струва нищо на Столичната община, увери заместник – кметът Ангел Джоргов: „Както нееднократно сме казвали, дори първото пренареждане още не е платено. Самото пренареждане на жълтите павета с материали и с труд струва около 206 хил. лева, които не са платени. Това повторно пренареждане също няма да бъде платено. Разбира се, достатъчен е дискомфортът на гражданите заради това, че „Цар Освободител“ ще бъде затворен. Направихме подобрение каквото може към автентичната технология и се надяваме, че когато си тръгнат строителите от „Цар Освободител“, няма да има нужда да се ремонтира там години наред“, каза зам.-кметът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html