сряда, 15 май 2024 г.

Николай Денков ще участва в среща на върха на ръководителите на ЕС

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Николай Денков ще участва в среща на върха на ръководителите на Европейския съюз и Общността на латиноамериканските и карибските държави, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Събитието ще се състои в Брюксел на 17-и и 18 юли.

Ще бъдат обсъдени разширеното сътрудничество в рамките на многостранни форуми, световния мир и стабилност, търговията и инвестициите, икономическото възстановяване, усилията за борба срещу изменението на климата, научните изследвания и иновациите, правосъдието и сигурността за гражданите.

Срещата на върха ще се проведе под съвместното председателство на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и министър-председателя на Сейнт Винсънт и Гренадини Ралф Гонсалвеш в ролята му на временен председател на Общността на латиноамериканските и карибските държави.

Това е първата среща на толкова високо ниво от 2015 година насам. Развитието на отношенията с Латинска Америка е и част от приоритетите на започналото в началото на месеца испанско председателство на Европейския съюз.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html