понеделник, 29 април 2024 г.

Даниел Лорер: Президентът търси сензация вместо обединение

Снимка: БГНЕС

Президентът търси сензация вместо обединение. Конституцията повелява президентът да обединява народа. Когато обаче чуваме от него цитати от тезите на партия „Възраждане“ и на Кремъл, няма как да сме обединени. И с това мисля да се огранича като коментар. Неговата роля във външната политика ще бъде силно намалена. Смятам, че това което показва и постига МС на международното поле е ясен знак, че България има силна и добра позиция по отношение на войната в Украйна. Това заяви бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков“ и настоящ депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Даниел Лорер в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Дълбоко вярвам, че правителствената програма, която ще бъде обявена скоро, ще покаже на нашите партньори в Европа колко сме сериозни“, посочи политикът по повод борбата с корупцията у нас. Депутатът е категоричен, че много скоро Механизмът за мониторинг на ЕК ще отпадне и това показва доверие към настоящото българско правителство, както и че „този парламент прави правилните неща“.

На въпрос за председателите на комисии в НС, Лорер заяви: „Истинският заместник е Екатерина Захариева – тя е зам.-председател на комисията от ГЕРБ-СДС. Г-н Борисов ще бъде обграден от истински професионалисти в Комисията по външни работи – г-жа Захариева и г-н Митов, и ще се справи“.

„Въпросът за Шенген не е въпрос за бараки или за технологично следене на границата. Той е въпрос на доверие – до каква степен Европа ни вярва, че ние наистина сме сериозни в борбата с корупцията и да задържаме мигрантите, които влизат незаконно в ЕС“, каза още той.

„Синдикатите са в изключително добра позиция тази година. Има приходи в държавата, спазвайки 3% дефицит, които обещахме на нашите избиратели“, обяви Даниел Лорер по повод исканията на синдикатите за увеличаване на заплатите в различни сектори в страната.

Депутатът от ПП-ДБ отново припомни, че за политиките, които предлагат имат нужда от парламентарна подкрепа. Той допълни, че са имали нужда от гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС, защото не са им стигали. „Към БСП сме се обръщали многократно, но не сме чували подкрепа за идеите си. Редно е г-жа Нинова и БСП да преосмислят позицията си за Шенген, еврозоната и войната в Украйна“, призова той.

„Много ясно казахме какво искаме да постигнем за България в краткосрочен план – Конституционни промени, икономически растеж и т.н. ПП направи исторически компромис, като казахме, че е готова да управлява с ГЕРБ. Социологията показва, че плащаме цената“, призна Лорер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html