петък, 17 май 2024 г.

Здравният министър: Проектът за Национална детска болвица не е спрян, по него се работи

Проф. Христо Хинков
Снимка: БГНЕС

Още от първия ми ден като здравен министър категорично заявих, че Национална детска болница е мой основен приоритет. Обещах да въведа всички добри практики, включително от предходното ръководство. Това заяви министърът на здравеопазването Христо Хинков на брифинг в Министерски съвет.

„Проектът за Национална детска болница в „Горна баня“ никога не е бил спиран. След основният ми анализ, мога да кажа, че МЗ, както и останалите институции, които имат отношение към реализирането на тази безкрайно закъсняла идея, ще направят всички усилия българските деца и техните родители да имат една от най-модерните детски болници, отговаряща на всички изисквания и стандарти“, коментира здравният министър.

„Мястото е избрано, има Подробен устройствен план. Предстои събаряне на някои стари сгради, за да се освободи терен. Предстои определяне на спецификации, за да могат да се направят обществените поръчки и да започне строителството. Тези процеси вървят успоредно с консултациите от съвета от експерти, който определя профилите на детската болница, която ще функционира на национално ниво“, разясни още министърът

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html