събота, 18 май 2024 г.

Краси Радков лъснал гол пред 3 милиона зрители

Най-забавните години прекарва с колегите в bTV

Обичаният артист и шоумен Краси Радков сбъдва мечтата си, кандидатствайки в НАТФИЗ, но не по план – в Академията той се появява с белия костюм от абитуриентския си бал, вярвайки, че ще провокира внимание и ласкави коментари. Настъпва хаос, когато извикват името му, а той демонстративно се подпира на близкия парапет, за да покаже, че е там. В същия момент мръсотия облива тоалета, а паника се прокрадва в съзнанието на бъдещата надежда, пише “Галерия”. Комичната ситуация в дългоочаквания ден за актьора, който не сбъдва мечтата да родителите си да стане полицай, не приключва.

Нямал материали на български, но понеже е завършил езикова гимназия във Враца, започнал да рецитира „Обесването на Васил Левски“ на испански. Въпреки че неизвестният тогава комик рискувал с такъв нестандартен подход, в крайна сметка бил приет с Ботевото стихотворение. Преди дни заедно с певеца Йонислав Йотов – Тото от „СкандаУ“, стартираха първото в историята подкаст турне. То започна именно от Варна със специален първи гост, повелителят на смешките. По време на гостуването става ясно, че Краси е бил бебе седмаче.Той споделя, че са му обърнали внимание и са го спасили, вероятно защото майка му е лекарка. Но с насмешка смята, че защото е бил недоносче са се грижили по-добре за него и са му обръщали свръхвнимание.

Със Станислава бяха водещи на романтичното шоу „Един за друг“

В детските години с брат си Емил са двете противоположности. Емил прочита „Чичо Томовата колиба“ на 4 години, а Краси не помни дали я е чел изобщо или са му я разказали. Радков има мисия да забавлява публиката, а брат му е доктор на науките. Понастоящем актьорът работи в телевизията на Слави Трифонов, а Емил – за най-богатия човек в света Илон Мъск. Така погледнато те наистина се оказват различни. Много преди тв екрана обаче, опитва да влезе в НАТФИЗ със специалност „Драматичен театър“. Уви, не го приемат и дори е бил под линията по бал, заедно с Мая Бежанска. Те били в резервите, но в крайна сметка двама се отказали и те прескочили границата. Въпреки че звездата е приет със специалност „Куклен театър“, той споделя, че никога не е докосвал кукли, освен по време на самите репетиции и занятия. Дипломира се във ВИТИЗ през 1994 г. в класа по актьорско майсторство за куклен театър на проф. Николина Георгиева. Има над 30 роли в театъра с две номинации за „Аскеер“. Играл е в американска продукция и така опитва вкуса на тетаъра, киното и идва ред на телевизията. Най-щастливите моменти по думите му. Шефът е виждал мъжкото му достойнство, без да очаква. „С Любо Нейков играехме ексхибиционисти и под шлифертие бяхме чисто голи.“ Това се е случва преди едно десетилетие, но ужасният спомен за голотиите на Нейков и Радков остава трайно в съзнанието на Дългия. Слави нямал представа, че наистина с Нейков са без гащи. Гафът се разиграва в ефир, с 2-3 милиона зрители.

В семеен план се радва на четиригодишното си детенце Теодор, и въпреки че не е млад баща, това е най-прекрасното нещо, което му се е случвало – дар от половинката му Станислава. Първият проект, в който за 17 години брак, той застава рамо до рамо с жена си, е предаването „Един за друг“. Преди това не са били на една снимачна площадка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html