четвъртък, 16 май 2024 г.

Вътрешният министър: МВР разследва корупция по високите етажи на властта

Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

МВР вече е започнала да разследва корупция по високите етажи на властта. Това казва в интервю за БТА министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, като допълни, че повечето от разследванията са на оперативно ниво. Той посочи, че борбата с корупцията е сред приоритетите на ведомството и чак когато бъдат събрани достатъчно данни, материалите се докладват в прокуратурата. Според него обаче, подобни разследвания не бива да бъдат приоритет само за вътрешното ведомство, тъй като има и други институции, които са отговорни по тази линия.

Министър Стоянов коментира още и темата за нелегалната миграция, като съобщи, че от 01.01.2023 г. до 30.06.2023 г. има регистрирани опита на близо 80 000 лица да преминат българо-турската граница. Увеличението е с почти 62% в сравнение със същия период за 2022 г., добави той.

Във връзка с протестите на служители на МВР за увеличение на заплатите вътрешният министър каза, че ще направи всичко възможно, включително и търсене на подкрепа от парламентарните групи, с цел да се постигнат част от заявените искания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html