понеделник, 6 май 2024 г.

Пролет Велкова призова председателят на СЕМ Соня Момчилова да подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова призова председателят на медийния регулатор Соня Момчилова да подаде оставка. Основанието за това са изразяваните от Момчилова позиции, които според Велкова уронват авторитета на СЕМ:

„Тези позиции, както знаете, предизвикаха остри реакции от страна на правозащитници, от страна на журналисти, от страна на АЕЖ. Поискана ви беше оставката от една страна от журналисти, свободно организирали се, от друга страна от Асоциацията на европейските журналисти. Нещо повече – тези позиции скандализираха три държави. Смея да кажа, че ни скараха с тези държави – Украйна, САЩ и България, в лицето на нейното външно министерство“.

Към призива на Велкова се присъедини и членът на СЕМ Симона Велева.

Соня Момчилова обаче заяви, че няма да подава оставка и че обмисля дали на свой ред да не поиска оставката на Пролет Велкова.

Припомняме, че преди време шефката на СЕМ заяви, в защита на прокремълската пропаганда на войната на Русия срещу Украйна, лееща се в българските държавни медии, че лъжата имала право на съществуване. Тя не се посвени дори да се осъмни в истинността на военните престъпления, извършени от руските окупатори в украинското градче Буча, които бяха осъдени от целия свят.

Да не забравяме, че в СЕМ болшинство имат назначените от ГЕРБ и президента Радев и за това все още не е избран нов директор на БНТ, въпреки изтеклия му мандат.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html