петък, 10 май 2024 г.

Нинова и Костадинов не искат НАТО да пази бреговете ни

Снимка: БГНЕС

Лидерите на БСП и на „Възраждане“ Корнелия Нинова и Костадин Костадинов не искат кораби на съюзниците ни от НАТО да пазят бреговете на България от чужда агресия.

Днес БНР съобщи, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е поискала оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Според нея предложението му за Черно море било категорично нарушаване на международната конвенция за проливите от Монтрьо, по която България е страна. „Ние искаме незабавно оставката на министър Тагарев. Той вече е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националната сигурност, за сигурността на българските граждани, за мира и за неутралитета на България, за който ние претендираме“, каза червената лидерка.

По-рано, в декларация от трибуната на парламента лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов също обяви, че нарушаването на Конвенцията от Монтрьо противоречи на националните интереси. Той каза това по повод за изказването на Тагарев, че независимо от ограниченията на Конвенцията, България трябва да осигури възможност на съюзниците да помагат в гарантиране на сигурността и отбраната.

Позицията на въпросните 2 партии от години не изненадва никого, защото те са известни с прокремълските си позиции, целящи единствено непрекъснатото отслабване на България – икономическо и военно и скъсване на връзките ни с Евросъюза и НАТО.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html