сряда, 22 май 2024 г.

Мария Габриел участва в церемонията по приключване на пилотния проект „Хокей в училище“

Снимка: Пресцентър МВнР

Мария Габриел участва в церемония по приключване на пилотния проект „Хокей в училище“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Според Мария Габриел три са най-важните послания към малките спортисти – да бъдат шампиони, пример и вдъхновение. „Спортът възпитава ценности. Учи ни да вярваме в себе си, да бъдем толерантни, да бъдем екип, учи на уважение един към друг, да има равенство между момчета и момичета“, заяви Габриел пред децата. Тя им пожела да бъдат пример за подражание на ценностите, които носи спортът.

Това е първият в България подобен проект в спорта и образованието, организиран от Българската федерация по хокей с подкрепата на Белгия, ръководството и студентите от Националната спортна академия, както и със съдействието на Димитри Дюбюисон, учител от Френския лицей „Виктор Юго“. В пилотния проект „Хокей в училище“ са се включили над 350 ученици на възраст между шест и 10 години.

Началото е дадено на 5 януари тази година във Френския лицей, става ясно от публикация на сайта на училището. Според организаторите, програмата по хокей цели да подобни владеенето на емоциите, да промотира равенството и разнообразието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html