понеделник, 6 май 2024 г.

Възникна спор между Настимир Ананиев и Росен Желязков в парламента

Снимка: БГНЕС

По време на разискванията по Закона срещу изпирането на пари се зароди кратко напрежение между Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ и председателят на парламента от ГЕРБ Росен Желязков. Причина стана искането на Ананиев заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев, който присъстваше в залата, да даде експертното си мнение относно законопроекта срещу изпирането на пари. Росен Желязков обаче подложи на гласуване предложението, което бе отхвърлено от депутатите.

„Вие сте този, който дава думата в залата. Нямаше нужда от това гласуване. След като имаме заместник-министър с експертиза, не знам защо не можем да го чуем“, каза след това Ананиев от трибуната.

От своя страна Росен Желязков помоли Ананиев да не му вменява вина, която няма.

По всяко време на заседанието член на кабинета може да взима думата, но не може всяко поканено лице в НС да взима думата. Изслушванията са друга процедура. Зам.-министърът иска да участва в процедурата по реплика на изказващ се народен представител, затова го подложих на гласуване. Той представлява кабинета, но не е член на кабинета, за да взима думата. Всичко е изпълнено съгласно Правилника на Народното събрание, защити решението си Желязков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html