събота, 25 май 2024 г.

Инсулт погуби бащата на певеца Георги Енчев

Музикантът разкри шокиращи подробности за загубата на татко си

Певецът Георги Енчев, част от някогашната популярна група „Румънеца и Енчев“, потъна в скръб след загубата на татко си Енчо Енчев, който си отде от инсулт. Той се разболява тежко след дълбоки пререкания с управител и огромен заем, заради който банката му отнема 20 декара стопанство с три сгради, трактор, комбайн, два апартамента и кола. След серията от удари, Енчо е принуден да заплати още 50 000 лева – непосилна за него сума, която води до диабет, следствие на което той получава два инсулта, вторият от които смъртоносен.

Тъжната история Георги разказа в социалните мрежи, не за да потърси съчувствие, а за да запознае близките си приятели и познати с грозната действителност, заради която семейството му страда. „Изпратихме татко и сърцето ми е пълно с болка и гняв, като много искам да „благодаря“ на една група субекти, които имаха решаващ принос татко да се разболее и да го няма! Искам да „благодаря“ на шефа на Сердика Добрич. Той преди доста години спря без причина да плаща млякото на баща ми, който имаше ферма, като по този начин кредитът му стана изискуем и в последствие му взеха всичко. Същия този мега бос сигурно мутрее с черната си „Г“ класа, а татко се разболя и го няма! Благодаря ти мутро“, гневи се Георги. Той отправя критиките си към Българската банка за развитие, по думите на певеца в миналото същата отпуска 150 000 лева на баща му, а 30 000 лева са отделени за подкуп на банкер.

Енчо си купува шестдесет крави от Австрия с цел да развие бизнеса си. Когато обаче млекопреработвателното предприятие спира да му плаща – той е принуден да изплати кредита си и то в рамките на две месеца. За този абсурд също има обяснение.

„Банката впоследствие подкупва добричкия адвокат на татко, който не обжалва изфабрикувана втора оценка на имуществото му. Вие преценете! Българско  правосъдие, българска действителност! Аз бях на 18 години, нищо не можех да направя. Да, татко се разболя от диабет, човек възпитан в миналия морал, не можа да преживее всичките мръсотии на прехода. Приятелите му ще потвърдят, а той имаше повече приятели отколкото номера аз имам в телефона си! Всички го обичаха“, допълва музикантът.

Той се сблъсква и с друг проблем – медицинското обслужване. Води баща си в „Пирогов“ през декември миналата година в безпомощно състояние. Принуждават ги да стоят двадесет минути на входа.

По думите му в болничното заведение излиза „една мърша с очила“ и започа да го пита какво му било кръвното, а татко му бил целият изкривен, не можел да говори, треперел, с една дума отивал си. Друга лекарка пък ги посрещнала с думите: „Какво ми го водите, той се изпуснал!“. „И това се нарича спешна помощ? Това са лекари, нищо хуманно, нищо спешно! Тате, прости ми за думите, но тази държава, която толкова обичаше, не се погрижи за теб с 395 лева пенсия, защото били загубени документите от комунизма, доказващи правото ти на нормална пенсия! След две седмици лечение се оказва, че никой не си е направил труда да направи скенер и да се види, че татко е претърпял лек инсулт, което в последствие води до втори смъртоносен, защото така наречените лекари не ги е*е! За тях е поредният дъртак, който му е време да разчисти терена! Водиш човек в безпомощно състояние и за седмици не откриват инсулт и не се вземат никакви мерки“, разказва изпълнителят.

Георги дори не успява да се сбогува с татко си, от което най-много го боли. Не успява да изпълни плана си да излязат по „мъжки“ и истински съжалява, че не му е казвал достатъчно често колко много всъщност го обича.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html