сряда, 15 май 2024 г.

Николай Денков: Ще се борим системно с войната по пътищата

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Има няколко теми, изключително важни и чувствителни за обществото. Една от тях е темата за безопасността на движението по пътищата – катастрофите, жертвите, вкл. жертвите по пешеходните пътеки. Затова една от първите ни срещи беше с министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, за да видим какво можем да направим, за да върнем негативната статистика в положителна посока. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на редовно заседание на Министерски съвет днес.

Той посочи набелязаните мерки, които системно трябва да се въведат в действие: специално внимание за ремонт на рисковите участъци, регулярни мерки за безопасното каране, мерки за промяна на обучението на шофьорите, на обществото и на децата.

„Поздравявам МВР за това, че една от тези мерки в рамките на няколко дни за първи път днес се въвежда по този начин – съвместната проверка, в която екипи от шест различни институции, без предварително обявяване, се явяват на пътната мрежа, и всяка от тях изпълнява определената дейност. Говорим както за проверка на лекотоварните и тежкотоварните превозни средства, така и за автомобилите по отношение на товарите и документите им, както и поведението на водачите на леките автомобили“, коментира той.

„Надявам се тази система да проработи. Обещаваме от наша страна – няма да работим кампанийно, няма да се случи днес, за да се отчетем пред медиите. Това ще е част от нашата работа. Имаме планирани ежемесечни срещи със съответните ведомства. Очакваме от медиите и гражданите да следят дали си изпълняваме обещанието. Резултатите след няколко месеца ще бъдат видими“, каза още премиерът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html